Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι πληροφορίες για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών...

... ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι τρομοκράτες πυροδότησαν τη βόμβα και έφυγαν από τη Ριανκούρ προς τον περιφερειακό του Πολυγώνου και από εκεί του Γαλατσίου. Υπήρξαν δύο ομάδες, των δύο ατόμων και η μία βρισκόταν προς το Γηροκομείο, ενώ η άλλη προς την Πανόρμου όπου διέφυγαν σε αντίθετες κατευθύνσεις για να προκαλέσουν σύγχυση. Γι΄ αυτό και οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Αστυνομία έχει υποψίες για...

διαμέρισμα που βρίσκεται μεταξύ Αμπελοκήπων και Φιλοθέης προς το οποίο κατευθύνεται αυτή την ώρα.

 
Τρομοκρατικό χτύπημα λίγο πριν από τις 08.30 στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται το Διοικητικό Πρωτοδικείο και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελόκηπους. Από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε κλεμμένο δίκυκλο σταθμευμένο έξω από το Πρωτοδικείο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές τόσο στο κτίριο όσο και σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα.
 Εν τω μεταξύ, νέο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο που στεγάζεται η Α' και Β΄ΔΟΥ στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα έγινε λίγο αργότερα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Κλειστοί είναι η οδός Σπάρτης προς Αθήνα και η οδός Ταμβάκη προς παραλιακή.
Για την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. Ο άγνωστος είπε ότι, η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί σε σαράντα λεπτά. Η αστυνομία πρόλαβε και διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή.

Ανακοίνωση της ΟΔΥΕ
Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των διοικητικών δικαστηρίων Αθήνας, εκφράζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ελλάδας, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους -με αφορμή την σημερινή έκρηξη βόμβας στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών- με την οποία καταδικάζουν "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους".
"Δυστυχώς σε μια εποχή εργατικών διεκδικήσεων που ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας τοποθετώντας βόμβα και προκαλώντας καταστροφές και ανησυχία σε εργαζομένους", αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου