Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Όχι", τελεία και παύλα!


... ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Έκκληση προς τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να βελτιώσουν το συντονισμό των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών τους για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο. "Όσο καλύτερο συντονισμό πετύχουμε στις εθνικές χρηματοοικονομικές, δημοσιονομικές, οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές για τη σταθεροποίηση του ευρώ, τόσο περισσότερο θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επικεντρωθεί σε...

μια σταθερή νομισματική πολιτική, μιας ανεξάρτητης εκδότριας τράπεζας", σημείωσε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του που φιλοξένησε η εφημερίδα "Tagesspiegel".
Επεσήμανε επίσης ότι τελικά το ευρώ "θα πείσει τη διεθνή χρηματοοικονομική κοινότητα κατά τρόπο ικανό ώστε να παραμείνει μακροπρόθεσμα ένα σταθερό νόμισμα, στο οποίο θα μπορεί να βασίζεται ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία".
Στο ίδιο άρθρο, επίσης, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στην κοινή έκδοση ευρωομολόγων, ως μεθόδου χρηματοδότησης του χρέους της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου