Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Στ' άρματα, στ' άρματα...!

Ο TSILIADOROS ΣΤΙΣ... ΕΚΛΟΓΕΣ
Μία εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κομματικών επιτελείων, με επίκεντρο το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του στη Real News, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι "δεν μπλοφάρει όταν αφήνει...


ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών". Για "πολιτικό εκβιασμό τον κατηγορούν η ΝΔ και το ΚΚΕ.
Γ. Παπανδρέου: Πραγματικό το δίλημμα
Τον τόνο της εκλογικής αναμέτρησης δίνει το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι το δίλημμα των πρόωρων εκλογών δεν είναι μια τεχνητή απειλή. «Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία μου μπροστά στην επιτακτική ανάγκη και το μέγεθος των προκλήσεων», προειδοποιεί και προσθέτει ότι στόχος του είναι να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, επειδή δεν του βγαίνει η πολιτική του. "Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει με τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Νοεμβρίου, για να ακυρωθούν στην πράξη οι πολιτικοί εκβιασμοί και τα φοβικά σύνδρομα, που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ" τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όμως, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθαρίζει μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα»: «Ο πρωθυπουργός ό,τι είπε το εννοεί. Δεν πρόκειται ούτε για λόγια παραπλάνησης, ούτε για κινήσεις εντυπωσιασμού», ενώ στην «Ισοτιμία» επιτίθεται στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά παραμένει αμετανόητη, προσκολλημένη στο φαύλο παρελθόν της».

«Η ΝΔ είναι έτοιμη και ικανή να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» τονίζει ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
"Έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς κι εμείς το σηκώσαμε" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
"Η απάντηση του λαού στα πλαστά και εκβιαστικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ", τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα.
"Να βγουν ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ", ζητά ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για εκβιασμό: «Δεν καταλαβαίνει όμως ότι μια κοινωνία που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται εύκολα. Ειδικά δε όταν το δίλημμα ακούγεται ως ανέκδοτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου