Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τεστ ευφυΐας για τους μετανάστες προτείνουν βουλευτές της Μέρκελ

Να υποβάλλονται σε τεστ ευφυΐας όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία πρότειναν τη Δευτέρα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ -πρόταση την οποία η κυβέρνηση απέρριψε άμεσα ως «μεροληπτική» και «παράλογη»...




«Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είμαι υπέρ των τεστ ευφυΐας» δήλωσε ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU, στην εφημερίδα Bild.



«Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού» προσέθεσε ο Τραπ, εκπρόσωπος Τύπου για Εσωτερικά Θέματα του CDU.



«Αυτή η πρόταση είναι παράλογη, μεροληπτική και δεν δείχνει ιδιαίτερη ευφυΐα» απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.



Ένας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μάρκους Φέρμπερ, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος του CDU στη Βαυαρία, εξήρε το καναδικό παράδειγμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα υπέρ μίας εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.



«Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό ευφυΐας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να είναι το μοναδικό κριτήριο» δήλωσε ο Φέρμπερ.



Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, ενώ πρέπει να συμμετέχουν σε μαθήματα πολιτικής αγωγής.







Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=340382&dt=28/06/2010#ixzz0sAsPiByT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου