Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Καθολική η συμμετοχή στις χθεσινές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Παρέλυσε η χώρα χθες από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα εξέφρασαν τη αντίθεσή τους στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό και περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις...



Προβλήματα υπήρξαν και στο λιμάνι του Πειραιά καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των συνδικαλιστών και της αστυνομίας. Κανονικά διεξήχθησαν τα δρομολόγια από τις 9 το βράδυ.




Χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.



Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στη Βουλή.



Μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε τράπεζες, καταστήματα και στάσεις λεωφορείων, να τραυματιστούν 7 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 13 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.



Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγώπουλος δήλωσε κατά τη χθεσινή γενική απεργία: " Σήμερα οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υιοθετηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στα άδικα οικονομικά και αντικοινωνικά μέτρα έρχονται να προστεθούν μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση που καταγκρεμνίζουν τον κόσμο της Εργασίας. Η κυβέρνηση κρατιέται με μία λεπτή κλωστή από την κοινωνία. Δεν πάει άλλο! Διεκδικούμε μέτρα συμβατά με τις προτάσεις των συνδικάτων και τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις. Έχουν παραδοθεί τα πάντα στην Τρόϊκα και στους βιομηχάνους. Οι συλλογικές συμβάσεις βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της".



Η δήλωση της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.



«Κίνδυνος θάνατος για το λαό και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι το μνημόνιο, η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η βία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, είναι η βία που ασκούν δικαστές που πρακτορεύουν κυριολεκτικά τα συμφέρονται των εφοπλιστών. Για το λαό σωτηρία είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση. Αυτό είναι σήμερα το κύριο καθήκον όλων μας».



Επίσης η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε και το λιμάνι του Πειραιά απ΄όπου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις;



«Οι εργαζόμενοι που ήθελαν να ταξιδέψουν για λόγους τουριστικούς ή για τις δουλειές τους, έδειξαν σήμερα πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόησης, ανθρωπιά και έδειξαν πολιτική πείρα, καθώς προτίμησαν να στηρίξουν την απεργία των ναυτεργατών, να μη φύγουν τα καράβια, να μείνουν στα σπίτια τους στη συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι κατάφεραν να μην πέσουν στην παγίδα των εφοπλιστών που ήθελαν βία και αίμα στο λιμάνι, για να περάσουν στο λαό κλίμα τρομοκρατίας και φοβίας και να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα. Δεν υπάρχει πιο ανθρωπιστικό κίνημα από το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων για δουλειά, μισθούς, Παιδεία, Υγεία, ασφάλεια στη ζωή τους, προοπτική για το μέλλον. Είναι το πιο ανθρωπιστικό και με αυτή την έννοια το πιο ουσιαστικά φιλειρηνικό κίνημα».



Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα



"Τον φετινό Ιούλη κρίνεται το παρόν και το μέλλον τριών γενεών. Η επιβολή ή η ανατροπή του μνημονίου του ασφαλιστικού και του εργασιακού θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινωνία να αντισταθεί και να αντέξει ή να ισοπεδωθεί. Είναι η μητέρα των μαχών. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε στους δρόμους, θα τη δώσουμε στη βουλή με όλες μας τις δυνάμεις. Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τις κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, του λαού, των εργαζόμενων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα σηκώσει ανάστημα. Θα αποτρέψει την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου