Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Προαποφασισμένη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Γ.Βουλγαράκης την παραπομπή του

Προαποφασισμένο γεγονός χαρακτήρισε ο Γιώργος Βουλγαράκης το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της παραπομπής του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου...





Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρώην υπουργός είπε ότι είναι πρόθυμος να προσφύγει ακόμα και στο ΕΔΑΔ εάν χρειαστεί, υποστηρίζοντας ότι είναι άλλο να κατηγορείσαι ως πολιτικός και άλλο για πολιτικούς λόγους. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι θα το κάνει όταν έρθει η ώρα.



Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι κατά τη μυστική ψηφοφορία το βράδυ της Δευτέρας οι βουλευτές ψήφισαν με βάση την κομματική γραμμή, χωρίς να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις θέσεις των προσώπων που κατηγορούνται.



«Άλλο να ελέγχομαι ως πολιτικός και άλλο να ελέγχομαι για πολιτικούς λόγους» είπε, προαναγγέλλοντας ακόμα και προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Ο κ. Βουλγαράκης επέμεινε ότι έχει αποδειχθεί ότι δεν φέρει ευθύνη στην υπόθεση Βατοπαιδίου, σημειώνοντας ότι κατηγορείται εξαιτίας μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας.



Υποστήριξε, δε, ότι με το σκεπτικό βάσει του οποίου κατηγορείται θα έπρεπε να κατηγορούνται τόσο ο νυν υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος όσο και οι προκάτοχοί του Μιχάλης Λιάπης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.



«Άλλο πράγμα η ποινική ευθύνη και άλλο η οικογενειακή» είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί πως κατηγορείται λόγω της εμπλοκής συγγενικών του προσώπων στην υπόθεση.



Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι δεν θέλει -προς το παρόν- να σχολιάσει τις δηλώσεις εναντίον του, από πλευράς του Αντώνη Σαμαρά, αλλά όταν έρθει η ώρα θα το κάνει.



«Προς το παρόν με ενδιαφέρει να καθαρίσει αυτό το ηθικό νέφος που υπάρχει» τόνισε.



Τέλος, στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ -δεδομένης τη στάσης που κράτησε ο Γ.Καρατζαφέρης- ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι «ήμουν και είμαι Νέα Δημοκρατία» και πως ο κ. Καρατζαφέρης είπε στη Βουλή «τα αυτονόητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου