Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η επανάκαμψη Ρουσόπουλου, τα golden boys και ο θυμός Μεϊμαράκη

Την προεδρία του αδρανοποιημένου -σχεδόν ξεχασμένου- Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας αναλαμβάνει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επιδιώκοντας να επανακάμψει στην πολιτική σκηνή. Το ερώτημα πολλών στη ΝΔ, όμως, εάν μαζί τον Ρουσόπουλο θα επιχειρηθεί, μέσω ΚΠΕΕ, να επανακάμψουν και τα πάλαι ποτέ golden boys που ταλαιπώρησαν το κόμμα την περίοδο Καραμανλή.











Για όσους έχουν ισχυρή μνήμη, το ΚΠΕΕ ως κεντροδεξιά δεξαμενή σκέψης, ήταν βασικό χώρος δραστηριοποίησης των Χατζηεμμανουήλ, Κλαδά και Ψάλτη και κατ΄ ουσίαν είχε βάλει «λουκέτο» στα χέρια τους. Αυτό ίσως εξηγεί και την έντονη δυσφορία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την εξέλιξη, σε συνδυασμό με την προσπάθεια επανεμφάνισης του Ρουσόπουλου στο κομματικό παιχνίδι.  

Ο Ρουσόπουλος ανέφερε ότι για την προεδρία του ΚΠΕΕ έχει το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω κι αν το εν λόγω Κέντρο οργανωτικά και λειτουργικά κινείται εκτός του επίσημου κομματικού πλαισίου, δεν συνδέεται δηλαδή άμεσα με το κόμμα ούτε ελέγχεται από αυτό. Στη βάση αυτή και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία της ΝΔ, πολλά γαλάζια στελέχη αναρωτιούνται και για τις πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου το ΚΠΕΕ και ο Ρουσόπουλος να επανακάμψουν.

Πηγή: 15minutes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου