Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η Σμύρνη απέκτησε Μητροπολίτη μετά από 94 χρόνια

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου, 94 χρόνια ακριβώς μετά το μαρτύριο του προκατόχου του, ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης.









Τη χειροτονία πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία πλειάδας ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθους πιστών.

Συλλειτούργησαν μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Δημητριάδος Βόλου Ιγνάτιος και ο Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας Παντελεήμων.

Και όπως τόνισε με νόημα στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο νέος μητροπολίτης θα ενθρονιστεί σε δύο εβδομάδες σε μία πόλη, σε μία περιοχή όπου οι Μικρασιάτες βίωσαν ανελέητους διωγμούς και βεβαίως δεν είχαν πέσει θύματα… συνωστισμού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο οποίος δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο Φανάρι, στη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σμύρνης.

Στη χειροτονία παραβρέθηκαν επίσης ο γ.γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

Πηγή: pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου