Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Spiegel: Έτσι μπορεί να πάρει η Ελλάδα τα 296 δισ. των γερμανικών αποζημιώσεων

Θέμα στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσίασε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Στο θέμα αυτό γίνεται αναφορά στο πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ που χρωστάει το Μόναχο.

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προσθέτει: «H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή» τονίζει η έκθεση, η οποία έχει έκταση 77 σελίδες.

Στο κείμενο αναφέρεται πως αυτή η κίνηση είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Παρουσιάζει με άλλα λόγια, έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους. Το Spiegel αναφέρεται σε διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επισημαίνεται, δε, πως εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου