Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός – Από κόσκινο περνά το υπουργικό ο Τσίπρας

Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός με τον Αλέξη Τσίπρα να περνά από κόσκινο τους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός και οι στενότεροι των συνεργατών του έχουν διαπιστώσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα και πλέον για τους επόμενους 2-3 μήνες θα περάσουν από κόσκινο όλα τα στελέχη της κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι προβληματισμένος από τις κοινωνικές αντιδράσεις για τα νέα μέτρα αλλά και από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει απολέσει την πρώτη θέση.

Το αποτέλεσμα είναι να επιδιώκει ένα ευρύτατο ανασχηματισμό ελπίζοντας πως η αλλαγή προσώπων είναι αρκετή για να αντιστρέψει το κλίμα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εμπιστευτεί νέους ανθρώπους – να δώσει δηλαδή «τόπο στα νιάτα» – ώστε να αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Μυστήριο» με δύο υπουργούς

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλήξει τι θα κάνει με δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Με τον Αλέκο Φλαμπουράρη οι σχέσεις είναι πατρικές και η παρουσία του ή μη στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις προθέσεις του.

Σχετικά με τον Γιάννη Δραγασάκη που έχει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπάρχει γκρίνια για τη στάση που κράτησε στις διαπραγματεύσεις αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η θέση του αντιπροέδρου είναι επισφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου