Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ανάπτυξη made in… ΣΥΡΙΖΑ! Μετατρέπουν «φιλέτο» σε δικαστικές αίθουσες

Σε αίθουσα δικαστηρίου και χώρους κράτησης θα μετατραπούν κτιριακές εγκαταστάσεις δίπλα στην ολυμπιακή εγκατάσταση του beach volley, στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου, έπειτα από τροπολογία που πέρασε χθες βράδυ στη Βουλή.

Η εν λόγω εγκατάσταση θα παραχωρηθεί για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να διεξαχθούν εκεί δίκες που θα έχουν μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων και μαρτύρων.




Οι συγκεκριμένοι χώροι, που εντάσσονταν στην αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκευής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τον δήμο Καλλιθέας ως χώροι αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού των κατοίκων του.

Βολές Μητσοτάκη στη Βουλή 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή στο θέμα υποστηρίζοντας:
«Θέλω να αναφέρω ένα μικρό μόνο πρόσφατο παράδειγμα για το πως αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την έννοια της ανάπτυξης. Μόλις προχθές, ο αναρμόδιος Υπουργός έκανε δεκτή τροπολογία, με την οποία τμήμα της έκτασης του παράκτιου μετώπου στο Φαληρικό όρμο παραχωρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση υποστηρικτικών κτηρίων.

Αντί να αξιοποιήσουμε την έκταση ως μια φυσική συνέχεια του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, εσείς θέλετε να την παραχωρήσετε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν μάλιστα έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πόρους. Το κόσμημα της Αθήνας, ένας χώρος που θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα φιλοξενεί κλούβες των ΜΑΤ».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «Η παραχώρηση κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης «θα περάσει πάνω από το πτώμα μας.»

Μιλώντας στον Βήμα FM ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως  η τροπολογία με την οποία παραχωρείται μέρος των κτιριακών υποδομών στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Beach Volley απέναντι από το καταπληκτικό έργο της δωρεάς Νιάρχου ανατρέπει το όνειρο η Αθήνα να αποκτήσει το ενιαίο παραλιακό μέτωπο και έναν πνεύμονα πρασίνου. Οι μεγάλες δίκες έχουν πολλούς μάρτυρες, κατηγορούμενους, κοινό, αστυνομία θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης έναν άλλο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου