Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οι Anonymous χτύπησαν την Τράπεζα της Ελλάδας

Θύμα της διάσημης ομάδας χακτιβιστών Anonynmous έπεσε η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ωρα και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι servers της ΤτΕ έμειναν εκτός λειτουργίας για έξι ώρες.

Η επίθεση είναι μέρος μιας επιχείρησης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και σταμάτησε για κάποιους μήνες αλλά ξανάρχισε τον Μάρτιο. Η ονομασία της επιχείρησης είναι #OpIcarus και στόχο έχει τον τραπεζικό τομέα σε Ευρώπη και Η.Π.Α.





Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Τράπεζες που στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack).

Ο λόγος που οι Anonymous χτυπούν τις τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες είναι γιατί πιστεύουν ότι εμπλέκονται στην διαφθορά και την διαπλοκή και αποφάσισαν ως δείγμα διαμαρτυρίας να στραφούν εναντίον τους, με έναρξη «διαδικτυακού πολέμου».
Αυτό το μήνυμα έδειχνε για ώρες η ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας


Όπως αναφέρει το hackread.com που είχε αποκλειστική συνομιλία με μέλη των Anonymous:
«Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα θα μείνει εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα. Επιθυμούμε όλα τα τραπεζικά στελέχη να γνωρίζουν ότι αν δεν θέσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους υπόλογους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, θα χτυπάμε μια νέα Τράπεζα κάθε μέρα, τιμωρώντας τους. #OpIcarus»

Οι Anonymous ανέβασαν και video-προκήρυξη στο Youtube που αποκάλυψαν τους λόγους των ισχυρών χτυπημάτων και την λίστα των Τραπεζών που στοχοποιούν. Η λίστα περιλαμβάνει τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Βραζιλία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, τις Η.Π.Α,το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πακισταν το Ιράν και άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου