Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

«Κόκκινος» Έλληνας επιχειρηματίας στη λίστα των Panama Papers! (ΦΩΤΟ)

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που βγαίνουν από τα Panama Papers καθώς η εξέταση των χιλιάδων εγγράφων που διέρρευσαν φέρνει στο φως και άλλα ονόματα με ελληνικό ενδιαφέρον.


Τελευταία προσθήκη στην «ελληνική λίστα» το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη. Την αποκάλυψη κάνει η έγκυρη γαλλική Le Monde.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δημοσίευμα:

«Ανάμεσα στους πελάτες της Mossack Fonseca βρίσκεται επίσης και ο 76χρονος Έλληνας πολυεκατομμυριούχος Σωκράτης Κόκκαλης, ο επονομαζόμενος και “Πράκτορας Rocco”, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είναι πράκτορας της Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Το γραφείο από τον Παναμά αποκάλυψε το παρελθόν του το Φεβρουάριο του 2015 κάνοντας τυπικούς ελέγχους σε μία από τις εταιρείες του, την Upton International Group. Όπως έγραφε ένας υπάλληλος του γραφείου “Ο επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος στις αρχές της δεκαετίας του ’60, αλλά τελικώς οι κατηγορίες κατέπεσαν”. Ο εκπρόσωπος του κ. Κόκκαλη δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα της Mossack Fonseca σχετικά με το αντικείμενο των επιχειρήσεών του. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού μέχρι και το 2010, και κατέχει αυτή τη στιγμή την πιο μεγάλη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου