Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Απίστευτη η αδράνεια της δημοτικής αρχής Μώραλη

Κινδυνεύει να χαθεί το κτήριο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου, που έχει παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ στον Δήμο Πειραιά έναντι συμβολικού μισθώματος.
Αιτία, η αδράνεια της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη, καθώς μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχει προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.






Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το έγγραφο-εξώδικο διαμαρτυρία του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, Αθανάσιου Σχίζα, που στάλθηκε στις 9 Μαρτίου στον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να αδιαφορεί και να μην εκπληρώνει τις συμβατικές και –εκ του νόμου προερχόμενες– υποχρεώσεις για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, κάνει χρήση διαφορετική από τη συμφωνηθείσα, καθότι, όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις των κρατικών φορέων (Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.), αλλά και μετά από αυτοψία υπαλλήλων της εταιρείας, το κτήριο δεν χρησιμοποιείται για τη συμφωνημένη χρήση, αλλά έχει εγκατασταθεί εργοτάξιο εργολάβου του δήμου και έχει καταστεί αποθήκη αστικού εξοπλισμού.

«Η χρήση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές στο μίσθιο», αναφέρεται στο έγγραφο της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, ενώ επισημαίνεται: «Περαιτέρω καθυστερείτε ανεπίτρεπτα στη λήψη των
άμεσων και επιβαλλόμενων μέτρων για την αποκατάσταση και προστασία του μισθίου (κτηρίου και περιβάλλοντα χώρου) και τη συντήρησή του».

Καταλήγοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαμαρτύρεται εντόνως για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του Δήμου Πειραιά και τον καλεί ενός 15 εργάσιμων ημερών να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες, τις οποίες έχει υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου
Πολιτισμού.

Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη και αυτή η προθεσμία, τότε δηλώνει ότι θα βρεθεί στη δυσάρε-
στη θέση να εφαρμόσει όρο της σύμβασης για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου,
που κινδυνεύει να χαθεί από τον Δήμο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου