Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Έρχεται το… ελληνικό Λας Βέγκας από τον Ηλία Ψινάκη! (ΦΩΤΟ)

Μια έκπληξη από τον Ηλία Ψινάκη!!


Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μαραθώνα ετοιμάζεται να δημιουργήσει καζίνο, εμπορικό κέντρο, μαρίνα, ξενοδοχείο, βίλες, γήπεδο γκολφ, μονάδας σπα αλλά και τελεφερίκ, με τη βοήθεια κινεζικού ομίλου στο Σχινιά σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Εκεί, που βρίσκεται το έλος θα υπάρξουν τεχνητές λίμνες, ενώ το κωπηλατοδρόμιο θα μετατραπεί σε υδατοδρόμιο.
Πρόκειται για κοινά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, του Δήμου Μαραθώνα, και Κινέζων επενδυτών, με το ρεπορτάζ να σημειώνει πως τα σχέδια του δημάρχου «πατάνε» και στο 25% του προστατευόμενου εθνικού πάρκου αλλά και στην παράκτια ζώνη, όπου αντί για ταβέρνες θα δημιουργηθεί νυχτερινό κλαμπ.

Σχετικά με το σχέδιο του «οικολογικού Λας Βέγκας» δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, στου οποίο τα «χέρια» έχουν περάσει το κωπηλατοδρόμιο και ένα παράκτιο τμήμα 30 στρεμμάτων, που βρίσκεται εκτός του εθνικού πάρκου.

Το δημοσίευμα, ακόμη, αναφέρει πως η μελέτη επεκτείνετε και σε περιοχές στο Κάτω Σούλι αλλά και τα Δικαστικά.

Το εθνικό πάρκο θα περιοριστεί στο 20% του σημερινού με την λεωφόρο, που θα δημιουργηθεί να κινείται στα όρια αυτού και να καταλήγει στην χερσόνησο Κυνοσούρας.

Τα σχέδια, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί. Υπάρχουν και για την έκταση από την άλλη πλευρά, που ανήκει σε ιδιώτες με με διαφορετικές ζώνες ανάπτυξης, οικολογικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον γεωργικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου