Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Στις 6 Μαΐου η απόφαση για το αν θα εκδοθεί στην Κύπρο ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Για τις 6 Μαΐου διέκοψαν τη διάσκεψη τους οι δικαστές του συμβουλίου εφετών, οι οποίο νωρίτερα συζήτησαν το σχηματισμένο δικαστηρίου το αίτημα των κυπριακών αρχών για έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία από τις κυπριακές αρχές για τις πράξεις που βαρύνουν τον επιχειρηματία.





Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα εξετάστηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία στην Κύπρο, σύμφωνα με το οποίο, η κυπριακή δικαιοσύνη ζητεί την έκδοση του κ. Μπόμπολα για επτά αδικήματα, έπειτα από τις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν καταστεί κατηγορούμενοι στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μάρτυρες.

Όπως αναφέρουν οι καταθέσεις των μαρτύρων ο επιχειρηματίας γνώριζε για τις υπερτιμολογήσεις και τις δωροδοκίες στα έργα της εταιρεία του στην Κύπρο που σχετίζεται με τον ΧΥΤΑ της Πάφου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία αφορά σε καταγγελίες ότι η εταιρεία Ελλάκτωρ στην οποία είχε ανατεθεί το έργο των σκουπιδιών, υπερχρέωνε το δήμο για την διαχείριση των σκουπιδιών.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του επιχειρηματία, κατά τη σημερινή συζήτηση στο συμβούλιο Εφετών υποστήριξαν ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν εάν έχουν τελεστεί, έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και συνεπώς δικαιοδοσία έχουν τα ελληνικά και όχι τα κυπριακά δικαστήρια.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ζήτησε να δικαστεί στην Ελλάδα και δήλωσε ότι: «Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο Ελλάκτωρ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες και είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου, οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές. Εάν έγιναν αυτά που με κατηγορούν τα έκαναν μόνοι τους. Εγώ δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου