Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δήλωση γρίφος από τον Βαρουφάκη – Είχε παραδεχτεί τις υποκλοπές το 2015; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν Ιούλιος του 2015 όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μία αναφορά που πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας. Σήμερα όμως επανέρχεται στο προσκήνιο και γεννά εύλογα ερωτηματικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στο Press Project στις 13 Ιουλίου του 2015 είχε πει ότι αυτός και κάποιοι που δεν κατονόμασε άκουγαν τους δανειστές, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν! Η δήλωση γρίφος τότε είχε περάσει απαρατήρητη.




Σήμερα με το Hilton-gate να είναι στην επικαιρότητα η επίμαχη αναφορά του πρώην υπουργού έρχεται στο προσκήνιο.

Ο κ. Βαρουφάκης εκείνο το βράδυ της 13ης Ιουλίου άρχισε να εξηγεί στη συνέντευξή του αναφορικά με το δημοψήφισμα: «Ένα δημοψήφισμα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο. Δεν είναι μία έκθεση ιδεών που καλείται να συγγράψει ο λαός με ένα ναι ή ένα όχι. Για αυτό δεν κάναμε το δημοψήφισμα τόσο καιρό. Περιμέναμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κείμενο – πρόταση από τους Θεσμούς στο Eurogroup να το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια όμως λέει: «Και ξέρετε, μεταξύ τους, οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Τα ερωτήματα που γεννιούνται πολλά. Ποιοι άκουγαν τους τροϊκανούς; Για ποιους λόγους το έκαναν αυτό; κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου