Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Στη φόρα και πάλι η «εγκληματική» με αφορμή τον Θεοδωρίδη!

Νέο δημοσίευμα της αγγλικής SUN βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της «εγκληματικής οργάνωσης», με αφορμή τον νέο γ.γ. της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη και τις σχέσεις του με Ολυμπιακό - Μαρινάκη. Σύγκριση με την τιμωρία της Φενέρμπαχτσε και αιχμές...

Υπό τον τίτλο «ο Θεοδωρίδης σε μία καταιγίδα», η SUN και η στήλη του Αντώνη Καστρινάκη αναφέρεται στον νέο γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη, εστιάζει στις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνει αναδρομή στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και συγκρίνει τη στάση της UEFA απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό με σαφή υπονοούμενα...

«Η επικοινωνία μου με Μαρινάκη, δεν διακινδύνευσε το ρόλο μου στην UEFA», το μήνυμα του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε επικοινωνία με την αγγλική εφημερίδα. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της SUN, με τίτλο «ο Θεοδωρίδης σε μία καταιγίδα»:

«Ο νέος Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης ισχυρίζεται ότι η σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, δεν επηρέασε ποτέ τη δουλειά του.

Ο Θεοδωρίδης τοποθετήθηκε στη θέση του προσωρινού Γενικού Γραμματέα μετά την εκλογή του Τζιάνι Ινφαντίνο ως προέδρου της FIFA. Είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος διοικητικός της UEFA δεδομένου του ότι ο Μισέλ Πλατινί εκτίει την ποινή της FIFA.

Η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συμμετάσχει στο Champions League μία ημέρα αφού οι ανακριτές είχαν κατηγορήσει τον Μαρινάκη με τέσσερα κακουργήματα που σχετίζονται με στημένους αγώνες και ένα που σχετίζεται με εντολή για ανατίναξη φούρνου ενός διαιτητή. Ο Μαρινάκης αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο πατέρας του Θεοδωρίδη, ο Σάββας, είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Αλλά δεν είναι μόνο οικογενειακοί οι λόγοι οι οποίοι εντείνουν τις αμφιβολίες. Δικαστικά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα παρουσιάζουν έναν νομίμως μαγνητοφωνημένο διάλογο από την ΕΥΠ, ο οποίος φέρεται να έγινε μεταξύ του Θεοδωρίδη και του Μαρινάκη τον Ιούνιο του 2012.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι στην κασέτα ο Σάββας περνάει το τηλέφωνο στον γιο του και ο Μαρινάκης φέρεται να λέει στον Θεόδωρο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τέσσερις μήνες πριν από την ψηφοφορία. Με τοποθέτησή του στη Sun χθες το βράδυ, ο Θεοδωρίδης είπε: "Πριν από τον τελικό του Euro 2012 στο Κίεβο, είχα μια μικρή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Μαρινάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν διακινδύνευσε ποτέ τον ρόλο μου στην UEFA".

Αλλά ο Θεοδωρίδης δεν απάντησε αν το φερόμενο ως περιεχόμενο του διαλόγου του με τον Μαρινάκη ήταν αληθινό. Και απέτυχε να πει αν ενημέρωσε τα σώματα της UEFA ότι ο Μαρινάκης φέρεται να γνώριζε ποιος θα κέρδιζε στις εκλογές της ΕΠΟ μερικούς μήνες πριν αυτές λάβουν χώρα.

Ο άνθρωπος για τον οποίο ο Μαρινάκης φέρεται να είπε στον Θεοδωρίδη πως θα κέρδιζε ήταν ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος και εξελέγη ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο Σαρρής παραιτήθηκε πέρυσι βδομάδες αφού είχε κατηγορηθεί και επισήμως από τους ανακριτές ότι είναι ο φερόμενος «συν-επικεφαλής» μαζί με τον Μαρινάκη μιας "εγκληματικής οργάνωσης" που "ελέγχει" το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο ο Σαρρής όσο και ο Μαρινάκης αρνούνται τις κατηγορίες.

Η UEFA επέμενε χθες βράδυ ότι μελετάει με προσοχή την περίπτωση του Ολυμπιακού καθώς τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους. Ωστόσο, αντιμετώπισε το θέμα του Ολυμπιακού διαφορετικά από την περίπτωση της Φενερμπαχτσέ.

Το 2011 η UEFA είχε προειδοποιήσει την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να αποκλείσει τη Φενερμπαχτσέ από το Champions League αφού διοικητικά στελέχη της είχαν εμπλακεί σε στημένους αγώνες. Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αποκλείσει τη Φενερμπαχτσέ πριν οποιοσδήποτε κριθεί ένοχος στο δικαστήριο».

Πηγή: http://www.sdna.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου