Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Ο Σηφουνάκης ξαναρωτά τον Βενιζέλο αν είναι «απατεώνας» ο Βγενόπουλος

Να απαντήσει χωρίς να υπεκφεύγει και να λέει ψέματα για το αν τελικά όντως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι «απατεώνας», καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Νίκος Σηφουνάκης.

Μετά την επιστολή «φωτιά» του πρώην υπουργού για τη μυστική συνάντηση Βενιζέλου – Βγενόπουλου, οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σηφουνάκης σαν εκπρόσωπος τύπου του επιχειρηματία και δίχως ουσία.


Η υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής Τράπεζας έχει λάβει πλέον την «προσοχή» της πλειοψηφίας των ΜΜΕ μετά τα όσα έχουν προκύψει τόσο από την αναφορά της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη για υποτιθέμενες «πιέσεις» του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και από τις επιστολές των Νίκου Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη.

Σε σημερινή του δήλωση λοιπόν, ο κ. Σηφουνάκης αντικρούει, όπως δηλώνει ο ίδιος, τα ψέματα Βενιζέλου με «παράθεση αδιάψευστων στοιχείων».

Αφού κάνει γνωστό πως δεν προτίθεται σε ένα διάλογο «κωφών» με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον καλεί για ακόμη μια φορά να απαντήσει «εάν οι χαρακτηρισμοί του περί “απατεώνος” ισχύουν».

Όπως αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος «αντί απαντήσεων, έσπευσε να δηλώσει στις 24/3/2016 ότι έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Α. Βγενόπουλο».

«Καλώ ξανά το Βενιζέλο να απαντήσει εάν οι χαρακτηρισμοί του περί «απατεώνος» ισχύουν, αν όχι, καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί, πάντως οι πολίτες γνωρίζουν και θα γνωρίσουν και περισσότερα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, δεν πρόκειται για μια «προσωπική αντιδικία» αλλά για μια δημόσια αντιπαράθεση «στην οποία πρωτοστατήσαμε ως παράταξη, για την διάκριση των εξουσιών που συνδέεται άρρηκτα με την διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, και τότε ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε εξέχουσα θέση».

Μάλιστα, ο κ. Σηφουνάκης κάνει αναφορά και στην πληθώρα μηνύσεων και αγωγών που έχει κάνει ο «Mr. MIG» στον Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κυνήγησε την υπόθεση Βγενόπουλου και ανέδειξε με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής το παράπλευρο σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου με επίκεντρο τον τραπεζικό όμιλο Marfin.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Σηφουνάκης, ο «πολιτικός-συνταγματολόγος Ε. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί για τον αγώνα» του Τσιρώνη.

Ολόκληρη η απάντηση του Σηφουνάκη στο Βενιζέλο

«Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό επέλεξα να περιορίζομαι σε παρατηρητή των τεκταινομένων, όμως όταν ανενδοίαστα παραποιείται η αλήθεια – παρότι δεν προτίθεμαι να έχω ένα διάλογο «κωφών» με τον κ. Ε. Βενιζέλο – είναι χρέος να αντικρούεται το ψέμα με παράθεση αδιάψευστων στοιχείων.

Επί συγκεκριμένων θεμάτων που έθεσα ο κ. Ε. Βενιζέλος αντί απαντήσεων έσπευσε να δηλώσει στις 24/3/2016 ότι «έχω προσωπική αντιδικία με τον κ. Α. Βγενόπουλο».

Απαριθμώ λοιπόν ορισμένα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι προασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον και μόνο και συγκεκριμένα:

Οκτωβ. 2009: – Αναλαμβάνω στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός στον τομέα των Μεταφορών και εξαγγέλλουμε με τον Υπουργό Δ. Ρέππα την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης.

-Λίγους μήνες πριν – ο κ. Ε. Βενιζέλος θα ενθυμείται την ιταμή συμπεριφορά του κ. Α. Βγενόπουλου στη Βουλή (στην αρμόδια επιτροπή που είχε κληθεί), που στόχο είχε να στιγματίσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στο όνομα των εταιρικών συμφερόντων του.

Νοέμ. –Δεκ. 2009: Ούτε ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μας ο κ. Α. Βγενόπουλος σε διακαναλική συνέντευξη τύπου (μίας ώρας) εξαπολύει ασύστολες καταγγελίες:

-Περί προετοιμασίας μεθοδεύσεων στον επικείμενο διαγωνισμό για τις «άγονες αεροπορικές γραμμές» και περί «ανεπάρκειας» μου και στην ουσία ζήτησε την αντικατάσταση μου.

Ιαν. 2010: Με τον Υπουργό Δ. Ρέππα, παραπέμπουμε τις καταγγελίες του στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος αποφαίνεται ότι ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε, υπήρξε καθόλα νόμιμος και ουσιαστικά δικαίωνε απολύτως τις κυβερνητικές αποφάσεις που κατοχύρωναν το δημόσιο συμφέρον.

Φεβ. 2010: Την υπόθεση διερευνά και η τακτική δικαιοσύνη με αυτεπάγγελτη έρευνα στη οποία ο ίδιος ο κ. Α. Βγενόπουλος κατέθεσε.

Απρ. 2010: -Όταν πλέον εξαντλήθηκαν όλα τα «επιχειρήματα» του κυρίου επιχειρηματία εφευρίσκει νέο:

Ότι δήθεν το 2000 (10 χρόνια πριν ως Υπουργός Αιγαίου) υπήρξε κακοδιαχείριση δωρεάς 50 εκ. δραχμών της Marfin για την αναδάσωση της Σάμου της οποίας όμως αποδέκτης και διαχειριστής υπήρξε ο Δήμος του νησιού

-Καταφεύγω στη δικαιοσύνη με αγωγή – στην οποία και δικαιώθηκα- και βεβαίως ο κύριος επιχειρηματίας σε ανταγωγές.

2011: Συνεχίζεται ο δικαστικός μου αγώνας με καταθέσεις υπομνημάτων και συγκέντρωσης στοιχείων τεκμηρίωσης της αλήθειας

2012: -Αρχίζουν οι πρώτες δίκες – σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία δεν συμμετέχω-

-Συνεχίζω τον αγώνα μου ως βουλευτής στη Βουλή και στις αίθουσες των δικαστηρίων

2013: -Η Βουλή ομόφωνα και της «Χρυσής Αυγής» συμπεριλαμβανομένης, αρνείται την άρση της ασυλίας μου για να διωχθώ και ποινικά όπως ζητούσε ο κύριος επιχειρηματίας

-Η δικαιοσύνη με δικαιώνει και καταδικάζει τον κ. Α. Βγενόπουλο ως κοινό συκοφάντη σε 150.000€ πρόστιμο και επιβάλει σε εμένα 30.000€ πρόστιμο διότι χαρακτηρισμοί μου δυσφήμησαν την MIG

2014: -Το ΠΑΣΟΚ, με Πρόεδρο τον Ε. Βενιζέλο, αρνείται να αναρτήσει στον ιστότοπό του δήλωση μου για την δικαστική απόφαση

-Με δήλωση του ο κ. Α. Βγενόπουλος με καλεί περίπου να μην χαίρομαι και να αναμένω την απόφαση του Εφετείου

2015: -Το Εφετείο δεχόμενο όλα τα επιχειρήματα της πρωτόδικης απόφασης τον καταδικάζει ξανά ως κοινό συκοφάντη όμως μειώνει πράγματι την ποινή του κ. Α. Βγενόπουλου σε 25.000€ και ως προς εμένα παρέμεινε η ίδια!!!

2016: -Στις 19 Μαΐου θα εκδικασθεί η επόμενη αγωγή του κ. Α. Βγενόπουλου εναντίον μου και αφορά αποκλειστικά την ομιλία μου στη Βουλή στις 4Δεκεμβρίου 2011 με την οποία υπερασπίσθηκα με αποδεικτικά στοιχεία:

-Πόσα εκατομμύρια ευρώ κέρδισε το δημόσιο από την απελευθέρωση των «άγονων αεροπορικών γραμμών»

-Τα οφέλη από την απελευθέρωση του handling, ήτοι, την κατάργηση του μονοπωλίου της επίγειας αεροπορικής εξυπηρέτησης.

Την «επίδικη» ομιλία μου στην Βουλή (4 Δεκεμβρίου 2011), που έγινε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, καλώ τον Συνταγματολόγο κ. Ε. Βενιζέλο να την αναζητήσει στο διαδίκτυο και να τοποθετηθεί επ’ αυτής, και εάν το επιθυμεί μπορεί να προσέλθει και ως μάρτυρας στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί ότι στη δημοκρατία ο πολιτικός λόγος από το βήμα της Βουλής δεν μπορεί να λογοκρίνεται και να διώκεται από περιφερόμενο επιχειρηματία. (Κοινοποιώ την σχετική αγωγή στον κ. Ε. Βενιζέλο).

Τέλος, ο κ. Ε. Βενιζέλος όφειλε να γνωρίζει και γνωρίζει, ως τ. Υπουργός Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την έρευνα και το πόρισμα της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τα συμπεράσματα του, για τα οποία τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος της Δ. Τσιρώνης, εργάσθηκαν υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και την αποκάλυψη της αλήθειας. Υπενθυμίζω ότι το πόρισμα ψηφίσθηκε από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ελπίζω και από τον κ. Ε. Βενιζέλο.

Ο Δ. Τσιρώνης επί 6 χρόνια σύρεται στα δικαστήρια με πληθώρα μηνύσεων και αγωγών από τον κ. Α. Βγενόπουλο. Ο μόνος που ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί για τον αγώνα του είναι ο πολιτικός-συνταγματολόγος Ε. Βενιζέλος.

Δεν έχω λοιπόν “προσωπική” αντιδικία και ουδέποτε είχα στις 2 ½ δεκαετίες θητείας μου στον κοινοβούλιο αλλά και στα πολλά χρόνια των Υπουργικών ευθυνών που μου ανατέθηκαν από τέσσερις πρωθυπουργούς.

Είναι μια αντιπαράθεση δημόσια, στην οποία πρωτοστατήσαμε ως παράταξη, για την διάκριση των εξουσιών που συνδέεται άρρηκτα με την διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, και τότε ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε εξέχουσα θέση.

Κλείνοντας, τον καλώ ξανά να απαντήσει εάν οι χαρακτηρισμοί του περί «απατεώνος» ισχύουν, αν όχι, καλό είναι να γνωρίζουμε γιατί, πάντως οι πολίτες γνωρίζουν και θα γνωρίσουν και περισσότερα».

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου