Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ποιος πολιτικός αρχηγός ήταν μισθοδοτούμενος πράκτορας της ΚΥΠ νυν ΕΥΠ ;


Aπόρρητο έγγραφο της ΚΥΠ (νυν ΕΥΠ) που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks και δεν έχει χαρακτηρισθεί επισήμως χαλκευμένο, δείχνει ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος ήταν έμισθος της υπηρεσίας μαζί με άλλους γνωστούς πατριώτες.

Το έγγραφο, το οποίο είχε αποκαλυφτεί το 2012 και επανέρχεται στη δημοσιότητα, αποτελεί πρόταση έγκρισης μισθολογικής δαπάνης για τους έκτακτους συνεργάτες του κλάδου.

Τα ευρήματα από το έγγραφο είναι δυο, αφενός ποιοί είναι οι μισθοδοτούμενοι της κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίών  και αφετέρου τα ποσα που ελάμβαναν. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μισθοί όλων των συνεργατών ήταν έως και 10πλάσιοι του μέσου μισθό στην Ελλάδα την εποχή 1980-82.

Οπερ σημαίνει ότι οι μισθοδοτούμενοι "πατριώτες" απομυζούσαν τη χώρα από το 1980, προσφέροντας αδιευκρίνιστες υπηρεσίες "πρακτόρων" πληροφοριών.

Αν η υπόθεση διερευνηθεί διεξοδικά και σε βάθος και δεν περιοριστεί σε επιδερμική προσέγγιση ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά ευρήματα για το ρόλο ανθρώπων των Media και της πολιτικής, καθώς και για τη διαχρονική διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου