Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα- αγροτών: Η αμηχανία και το... ανέκδοτο του πρωθυπουργού

Ήταν μια μαραθώνια συνάντηση με διαλείμματα (για τσιγάρο στο μπαλκόνι) , ανέκδοτα και με έξυπνες ατάκες,






γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες...




Θα πρέπει να ξέρετε ότι η πρώτη εντολή που δόθηκε στους αγρότες με το που πάτησαν το πόδι τους στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν: «Αφήνουμε έξω τα κινητά, κανένα κινητό πάνω σας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό». Τι να κάνουν οι άνθρωποι υπάκουσαν και γέμισε ο προθάλαμος του πρωθυπουργικού γραφείου με κινητά. Το ίδιο βεβαίως δεν συνέβη με τους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη και είχαν ενεργοποιημένα τα κινητά μαζί τους και πολλές φορές μιλούσαν μ΄αυτά.

***

 Το πρώτο πράγμα που τους είπε ο κ. Τσίπρας, μόλις κάθησαν και βγήκαν στο τραπέζι καφέδες, κουλουράκια και τοστάκια ήταν: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο». Κάτι που δεν άρεσε στους αγρότες, που κοίταζε ο ένας τον άλλον, έως ότου εις εξ΄αυτών αποφάσισε να απαντήσει: «Το άλογο, Πρόεδρε είμαστε εμείς και προσέξτε μην μας σφάξετε». Ηταν η σειρά του κ. Τσίπρα να κοιτάξει αμήχανα, αλλά γρήγορα σκαρφίστηκε μια ατάκα και την είπε: «Η δική μου πρόταση είναι να είσαστε πάνω στο άλογο, έτσι σας αντιμετωπίζω». Οι αγρότες όμως δεν φάνηκαν να πείθονται. Εως ότου πήρε τον λόγο ένας... Τσίρκας.

***

«Λέγομαι Τσίρκας και όχι Τσίπρας, αλλά είμαι συγχωριανός σου. Είμαι από τα Αθαμάνιο», είπε σαν πρόλογο στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας δεν τον κοίταξε με απορία και του είπε, «μα μου είπες ότι είσαι από το Κομπότι»; Ο αγρότης όμως είχε έτοιμη την απάντηση: «Προέρχομαι από το μπλόκο στο Κομπότι, εκεί που έγινε η πρώτη εξέγερση των Κολίγων ενάντια στους μεγαλοκτήμονες πριν από το Κιλελέρ». Ο Πρωθυπουργός, αφού πείστηκε, εν  συνεχεία τον ρώτησε  εάν είναι από το Ανω ή το Κάτω Αθαμάνιο (σ.σ. ωσάν να είχε σημασία)

***

 Ενας τρίτος αγρότης που μίλησε αμέσως, άρχισε να θέτει ένα- ένα τα θέματα. Μίλησε για αρκετή ώρα και ότι έλεγε το έλεγε με αποδείξεις. Σε κάποια στιγμή ο Πρωθυπουργός του λέει «μ΄όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα», αλλά ο αγρότης συνέχιζε να εκθέτει τα θέματα. Οπότε ο κ. Τσίπρας τον σταματά και του λέει: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο...». Με το άκουσμα «ποντιακό» και «ανέκδοτο» ήταν η σειρά των υπουργών να κοιτάζουν αμήχανα τον Πρωθυπουργό. «Ποιο είναι αυτό το ανέκδοτο;» ρώτησαν ορισμένοι αγρότες: «Θα σας το πω..», αποφάσισε ο κ. Τσίπρας: « Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: " Μην κάνετε έτσι μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας». Σας πληροφορώ ότι ουδείς γέλασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου