Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Από ποιον ζητάει αποζημίωση «μαμούθ» ο Παπανδρέου


Η αγωγή θα εκδικαστεί μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.


Αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον Εβρέ Φαλτσιανί, ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Την ώρα που ομάδα εισαγγελέων, υπό τον Ηλία Ζαγοραίο, ετοιμάζεται να του πάρει δεύτερη κατάθεση στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου διεκδικεί με αγωγή του αποζημίωση 500.000 ευρώ από το συγκεκριμένο πρόσωπο, που αποτελεί κομβικό μάρτυρα σε μια σειρά από υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η αγωγή του κ. Παπανδρέου επρόκειτο να συζητηθεί πριν από – περίπου- ένα μήνα αλλά αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για το ασφαλιστικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη τόσο από τον Ιταλό δημοσιογράφο Αντζέλο Μινκούτζι, με τον οποίο συνέγραψε το βιβλίο του «το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» ο Φαλτσιανί. Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου «οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή του, για να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους. Αποτύπωσαν στο βιβλίο, «σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου».

Η ουσία των ισχυρισμών των εναγομένων ήταν «ότι ο Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατομμύρια στο εξωτερικό». Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει όλα αυτά σκόπιμα ψεύδη και παρέχει μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο έγγραφο του τότε ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στο οποίο αναφέρεται πως δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του στη λίστα Lagarde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου