Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σάλος από τα «τανκ – τρακτέρ» Νεφελούδη – Χαμός… στη Βουλή


Αφορμή για να δημιουργηθεί σάλος στη Βουλή φαίνεται πως προκάλεσε η ανάρτηση του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την παρομοίωση που έκανε των τρακτέρ με τανκ, εξαπολύοντας επίθεση κατά των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους για το ασφαλιστικό.

Η φράση αυτή έμελλε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Γιάννη Βρούτση να ζητά τόσο την παραίτηση Νεφελούδη, όσο και την καταδίκη του από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος όχι μόνο, δεν εξέφρασε την αντίθεση του αλλά επανέλαβε την φράση του λέγοντας «θα έρθουν με τα τανκς, εεε…, συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα».

Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο που είχαν οι δυο τους στη Βουλή:

Βρούτσης: Σήμερα το χρηματιστήριο κατέρρευσε σε ιστορικό χαμηλό τετραετίας. Ο Τσακαλώτος είπε στη Βουλή ότι όλα είναι στον αέρα και πως «εάν η αξιολόγηση δεν γίνει μέχρι το Μάιο καήκαμε». Ζητάμε την παραίτησή του κυρίου Νεφελούδη επειδή είπε ότι τα τρακτέρ ήταν τανκ εάν δεν τον αποπέμψετε και δεν τον παραιτήσετε, σημαίνει ότι ταυτίζεστε με αυτές τις απόψεις.

Κατρούγκαλος: Η παράταξή σας μας κληρονόμησε χάος και συντρίμμια και σήμερα εμφανίζεστε ως τιμητές. Οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια μαυρίλας των δικών σας πολιτικών εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τις δικές σας πολιτικές.

Βρούτσης: Δεν απαντήσατε τίποτα για το Νεφελούδη. Αυτό σημαίνει συγκάλυψη, σημαίνει ότι στηρίζετε το γραπτό κείμενο του κ. Νεφελούδη

Κατρούγκαλος: Η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών είναι στους δρόμους επειδή δεν αντέχουν πέντε χρόνια μαυρίλας των μνημονιακών πολιτικών και αγωνιούν για το τι θα γίνει μετά. Φαίνεται όμως από τα τελευταία επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣυΡιζΑ από αυτούς που αρνούνται το διάλογο και λένε ότι θα έρθουν με τα τανκς, εεε…, συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, ότι εμείς θέλουμε διάλογο. Εμείς ξεχωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα που θέλουμε να λύσουμε και εμείς τους αγρότες τους θεωρούμε ελπίδα για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου