Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι «σκοτώνουν» τον Γαβριήλ – Το παρασκήνιο και τα συντροφικά μαχαιρώματα

Στόχος κακόβουλων σχολίων έγινε για μια ακόμη φορά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που επέλεξε να αποχωρήσει χωρίς θόρυβο από την πολιτική σκηνή.










Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχει πέσει θύμα της επιλογής του να μην απαντά σε όσα ακούγονται για την προσωπική του ζωή, με αποκορύφωμα δημοσιεύματα πως παντρεύτηκε γόνο πλούσιας οικογένειας.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να γράψει στο Facebook, όταν όλα πέρασαν κάθε όριο οι επιθέσεις εναντίον του: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όμως υπάρχουν φορές που διαβάζεις πράγματα για τον εαυτό σου και ενώ στην αρχή γελάς, μετά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει στραβά. Ενώ έχω επιλέξει να παραιτηθώ από βουλευτής και να μην βγαίνω στα ΜΜΕ, διαβάζω ότι δουλεύω στο Λονδίνο, ότι κάνω παρέα με ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και μία σειρά από άλλα μυθεύματα. Έπειτα βέβαια μαθαίνω ότι παντρεύομαι στη Νέα Υόρκη.

Μεγαλεία! Και ενώ δεν αναφέρονται ονόματα, γίνονται περιγραφές με αμφίσημο τρόπο και από δίπλα αναλαμβάνουν εργασία μπλογκς και πλήθος “περίεργων” για τους οποίους είναι και αυτό μια κάποια ενασχόληση. O viral κιτρινισμός με ενοχλεί πιο πολύ για τους γύρω μου. Ακόμα και για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχω συναντήσει ποτέ μου. Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και καμία -αναφορικά με την προσωπική μου ζωή- και για αυτό δεν μπαίνω στην ουσία των “κίτρινων” δημοσιευμάτων. Δεν ανέχομαι όμως τη στοχοποίηση. Και περισσότερο όταν γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να εξάπτει τα ένστικτα του “φιλοθεάμονος κοινού”. Βορά στα θηρία της αρένας δεν έγινα και ούτε θα γίνω προς τέρψη όσων επικροτούν και όσων αποδοκιμάζουν. Όμως αλήθεια ποια είναι τα όρια κάποιων και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Δεν θεωρώ ότι ο Τύπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγές, αφού η βιομηχανία αγωγών είναι πλήγμα στην ελευθεροτυπία. Όμως ο επινοημένος κιτρινισμός δεν είναι δημοσιογραφία, οπότε ενίοτε τα όρια μπορεί να τα θέτει και η δικαιοσύνη».

Η σιωπή των πρώην συντρόφων του

Το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είναι πως δεν έδειξαν την συμπαράσταση τους στη νέα «βρώμικη» επίθεση εναντίον του. Προτίμησαν να σιωπήσουν σε αντίθεση με πρώην συναδέλφους του, όπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και παραδόξως ο  Γιώργος Μουρούτης– που τον στήριξε με το like του.

Η σιωπηλή αποχώρηση

Ο ίδιος ποτέ δεν χρησιμοποίησε το όνομα και την επιρροή του μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανήκει στην ΛΑ.Ε. ούτε στη Δικτύωση που έφτιαξαν καλοί του φίλοι και αποχωρήσαντες όπως ο Τάσος Κορωνάκης, η Ηρώ Διώτη κ.ά. Εξακολουθεί να κάνει παρέα και να μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες αλλά σε αντίθεση με τον Κορωνάκη, ο οποίος τοποθετείται μέσω Facebook κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο ίδιος δεν έκανε καμία δημόσια παρέμβαση. Για έναν άνθρωπο που είχε ενεργό ρόλο στην διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου, δεν εξαργύρωσε την επιλογή της απομάκρυνσης με πολλαπλά πολιτικά οφέλη, όπως κάνουν, για παράδειγμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε παροτρύνει τον Σακελλαρίδη, όταν αποχώρησε, να κρατήσει την έδρα του.

Η επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου

Την στιγμή που παραιτήθηκε έσπευσαν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις που γνωστοποιούσαν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον βουλευτή να φύγει και να παραχωρήσει την έδρα του επειδή είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Σακελλαρίδης δεν θέλησε ούτε να έχει υψηλή θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ούτε δέχτηκε την θέση του υπουργού Παιδείας. Μάλιστα είχε υποστηρίξει σθεναρά ότι καλύτερο είναι να παραιτηθούν παρά να στηρίξουν τα μνημόνια, κάτι που φαινόταν να εξοργίζει ιδιαίτερα ανθρώπους δίπλα στον Τσίπρα, που αντιθέτως χρησιμοποιούσαν τις κολακείες αντί να τον προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφωνία.

Οι πρώτοι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί εμφανίστηκαν μετά την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να έχει επιλέξει να αποσυρθεί στο περιθώριο, και τον κύκλο γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα ολοένα και να μικραίνει. Οι δύο καλοί φίλοι έχουν αρχίσει να ψυχραίνουν τις σχέσεις τους, ενώ επίσης πιστοί συνεργάτες του αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν. Όπως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Θοδωρής Μιχόπουλος, που αποχωρεί για ένα διάστημα από το στενό περιβάλλον, για να επιστρέψει λίγο καιρό αργότερα ως σύμβουλος.

Παράλληλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του καταλογίζουν πως διατηρεί σχέση με την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να προελαύνουν άγνωστα πρόσωπα και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για διορισμούς φίλων και συγγενών. Την ίδια ακριβώς ώρα που εκπρόσωποι του Μαξίμου ρίχνουν αλάτι στην πληγή της απομάκρυνσης του, λέγοντας ότι ήταν κακή επιλογή, του καταμαρτυρούν αβουλία, ενώ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλάει απλώς «για ένα όμορφο πρόσωπο και τίποτε άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου