Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πετρόπουλος: Δεν «κόβονται» οι πολλαπλές συντάξεις στους βουλευτές


Διατηρούνται οι πολλαπλές συντάξεις και με το νέο ασφαλιστικό για τους πρώην βουλευτές.
Ο κ. Πετρόπουλος– Υφυπουργός Εργασίας- μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες θα διατηρήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.



Ο κ.Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ– είχε αναφέρει προηγουμένως πως η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πρώτη με το νέο νομοσχέδιο πως μετέχει στις »θυσίες» που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό και ότι οφείλει να καταργήσει τις διπλές και τριπλές συντάξεις.

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κρεμαστινός, ζητώντας να αποφευχθούν οι λαϊκισμοί και πρόσθεσε:

«Ζητάτε να περικοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει εισφορές.Με πήρε ο πρόεδρος της Ενωσης πρώην Βουλευτών ο κ. Πυλαρινός και μου είπε ότι πρώην υπουργός που δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα χειρουργείου ζήτησε από την ένωση οικονομική βοήθεια. Η ενωση πρώην βουλευτών δεν έχει χρήματα και το θέμα θα απασχολήσει την Διάσκεψη των Προέδρων».

Ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το σύστημα πολλαπλών συντάξεων θα διατηρηθεί αλλά θα μειωθεί ελάχιστα το ανώτατο όριο και είπε πως υπάρχουν:4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις,7 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 9 συντάξεις,47 που παίρνουν 8 συντάξεις ,3 συντάξεις παίρνουν 335.000 συνταξιούχοι,935.000, συνταξιούχοι που λαμβάνουν 2 συντάξεις και  1.288.000 μία σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου