Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η δίκη της ΧΑ θα τελειώσει σε 2,5 χρόνια


Για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm, ο κ. Αλεξανδρής  ανέφερε ότι «η δίκη αυτή, για να τελειώσει, θέλει τουλάχιστον 350 ακόμα συνεδριάσεις, με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο γίνονται δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει παραπάνω από 42 συνεδριάσεις».

Ως εκ τούτου αναρωτιέται «γιατί εγκαλείται το δικηγορικό σώμα, ότι δεν επέδειξε κατανόηση και ελαστικότητα για να δώσει την άδεια. Εάν δινόταν η άδεια, επρόκειτο να προλάβει η έκδοση της απόφασης την αποφυλάκιση λόγω παρελεύσεως της προσωρινής κρατήσεως του Ρουπακιά; Για να μην ασχολούμεθα με λογοπαίγνια και ευφυολογήματα και προχειρότητες, η απάντηση είναι όχι», είπε.

Για τις δηλώσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κατηγορεί τους δικηγόρους, είπε πως λυπάται και πρόσθεσε: «Σεβόμενος τον θεσμό του Προέδρου του Αρείου Πάγου, επειδή είμαι και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θα έλεγα ότι ενήργησε με προχειρότητα και επιπλέον ήθελε να μεταθέσει το βάρος, το οποίο δεν αναλογεί στους δικηγόρους».

Για την αναξιοποίητη αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών ανέφερε: «Να σας πω και κάτι ακόμη που αποκρύπτεται: ξέρετε ότι διατίθεται αίθουσα στο Εφετείο Αθηνών από το Νοέμβριο και παραμένει αναξιοποίητη, ώστε να μπορέσει η δίκη να γίνεται με τακτικότερους ρυθμούς; Ρωτήστε την αρμοδία πρόεδρο του Αρείου Πάγου να σας πει γιατί δεν έχει αξιοποιηθεί αυτή η αίθουσα, το θέτω ευθέως το θέμα. Υπάρχει αίθουσα, όχι στον Κορυδαλλό, στο Εφετείο Αθηνών, ανετέθη απευθείας η κατασκευή της από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Θέμιδα Κατασκευαστική και είναι η αίθουσα δεδομένη αυτή την στιγμή, είναι λειτουργήσιμη και δεν έχει ασχοληθεί κανείς να την αξιοποιήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου