Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εσωκομματικός πόλεμος για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ




Ένας ακήρυχτος εσωκομματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την εκλογή νέας ηγεσίας στην ΟΝΝΕΔ, και αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο ...crash test της ηγεσίας Μητσοτάκη.



Επί της ουσίας δηλαδή, θα φανεί κατά πόσο η ετερόκλητη συμμαχία στελέχων του Αντώνη Σαμαρά, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Απόστολου Τζιτζικώστα, που αθροιστικά οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα παραμείνει συμπαγής, ή θα υπάρξουν… απώλειες, λόγω διαφορετικών στρατηγικών.

Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θα αλλάξει βάσει Καταστατικού, πριν από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που η νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού θα επιθυμούσε να διεξαχθεί εντός του Απριλίου, ώστε να σηματοδοτήσει το σημείο επανεκκίνησης της παράταξης.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Σάκης Ιωαννίδης, αν και στο παρελθόν βρέθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπαμιμίκου, έδωσε αξιοπρεπή μάχη υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε αυτές τις εκλογές, υποστηρίζοντας τις καραμανλικές ρίζες της ΝΔ, μια πρόσθετη παράμετρο που τον διέκρινε από τον απερχόμενο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ο οποίος, από τα χρόνια που ήταν στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και “ξηλώθηκε” από τον Γιώργο Παπανικολάου, βρέθηκε απέναντι στους καραμανλικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Συγγρού, ο Σάκης Ιωαννίδης προωθεί για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ τον Απόστολο Μπακόλα, Γραμματέα της ΔΑΠ, οι δυνάμεις Σαμαρά-Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα όμως θα δώσουν μάχη για την εκλογή του Βασίλη Γεωργιάδη, υπευθύνου των οργανώσεων περιφέρειας.

Η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς, όπως φάνηκε και στις εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει χάσει τα άλλοτε ισχυρά ερείσματά του στον χώρο της νεολαίας, με αποτέλεσμα ο Σάκης Ιωαννίδης θα κρατήσει “μπετοναρισμένη” την ΟΝΝΕΔ.
Ενδιαφέρον θα έχει το πόσο θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εμπλακεί σε αυτή τη μάχη, αν και, πέραν από τις προεκλογικές συμμαχίες στις οποίες και στηρίχτηκε, είναι ήδη εμφανές ότι έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, αναθέτοντάς του ουσιαστικά την “πολιτική μετεξέλιξη” της ΝΔ, με τους στενούς συνεργάτες του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, που “έτρεξαν” την καμπάνια Τζιτζικώστα, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που θα προταθούν για να ψηφιστούν στο Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου