Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Γκρίνια» στη ΝΔ για την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου




Η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε ήδη τις πρώτες γκρίνιες, που
ήρθαν να προστεθούν σε ένα γενικότερο κλίμα “μουδιάσματος”, γύρω από επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στελέχωση κεντρικών πόστων στη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού.


Ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήρθε να καλύψει τη θέση που έμεινε κενή μετά το “Νίκος Γεωργιάδης gate”. Έχει ακραιφνείς μητσοτακικές καταβολές, στις εσωκομματικές εκλογές ωστόσο υποστήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, και μόλις στον δεύτερο γύρο, όπως το σύνολο των υποστηρικτών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Οικονόμου είχε ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη στην αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και ήταν μάλιστα εκπρόσωπος Τύπου εκείνου του κόμματος, κάτι που… δεν αναφέρεται στο βιογραφικό το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.
Αποτέλεσμα; Οι πρώτες μουρμούρες από την πλευρά των σαμαρικών, στους οποίους στηρίχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκλεγεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και οι οποίοι αντικρίζουν ακόμη ως “κόκκινο πανί”, ο, τιδήποτε έχει σχέση ή αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Γιάννης Οικονόμου ωστόσο δεν φαίνεται να ανήκει εδώ και καιρό στο στρατόπεδο της πρώην Υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή και κορυφαίου στελέχους της Κεντροδεξιάς, αλλά αντιθέτως “πατάει” στο στρατόπεδο του Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο επιβράβευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη βοήθεια που του προσέφερε, με μια θέση αντιπροέδρου στη Συγγρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου