Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ομολογία Μουζάλα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Έλλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι χειρότεροι φόβοι για την αποβολή της Ελλάδας μέσα από τη συνθήκη Σένγκεν, μετά από τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο Mega.




Μάλιστα δεν έκρυψε και την ανησυχία που του προκαλούν οι απειλές των Ευρωπαίων.

«Αυτό δεν μας κάνει λίγο ανήσυχους; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διάσπαση που ξεπερνά τα κόμματα, ανησυχώ για τις απειλές των Ευρωπαίων».

Σε αυτό το σημείο επανέλαβε τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Βέλγου υπουργού: Πρώτον να βγεί η Ελλάδα από τη Σένγκεν, δεύτερον στρατόπεδα για 400.000 άτομα και τρίτον να κάνουμε επαναπροώθηση στη θάλασσα των προσφύγων, μεταναστών. Και εκεί ο κύριος Μουζάλας αναρωτήθηκε: Τους πνίγεις, είναι ποινικό αδίκημα!

Εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων θα συναντηθεί για να ενημερώσει τόσο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Μουζάλας πάντως έριξε και ένα χοντρό καρφί προς τον Πάνο Καμμένο για τα hotspot στα νησιά.

«Δεν ξέρω τι σας είπε ο κύριος Καμμένος. Το ΥΠΕΘΑ βοηθάει, πρέπει να βοηθήσει περισσότερο αν θέλετε την άποψή μου, όλοι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου