Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβες Κονστάντσιο για Grexit και capital control



Ανάβει φωτιές με τις δηλώσεις βόμβα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο, καθώς σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters αποκάλυψε πως ήταν κούφιες οι απειλές περί Grexit.

Συγκεκριμένα ο υπ” αριθμόν 2 της ΕΚΤ σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ «μια πραγματική πιθανότητα» ενώ τόνισε πως θα ήταν παράνομη μια τέτοια πράξη!

Στη συνέχεια ο κ. Κονστάντσιο επανέλαβε πως η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει πέρα από κάθε αμφιβολία την βιωσιμότητα του ευρώ, ενώ σχολίασε και τον έλεγχο κεφαλαίων.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Κοστάντσιο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «έχουν τεθεί οι βάσεις για σταδιακή χαλάρωση των capital controls. Θα αρθούν όπως έγινε και στην Κύπρο». Προειδοποίησε ωστόσο ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί για την εφαρμογή του προγράμματος και να παραμείνει σε τροχιά με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σε σχέση με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι το ελληνικό χρέος δεν πρέπει να αναλύεται μόνο με βάση το λόγο προς το ΑΕΠ και εκτίμησε ότι οι απόψεις της ΕΕ και του Ταμείου θα συγκλίνουν όταν θα συζητηθεί η βιωσιμότητά του στην πρώτη αξιολόγηση.
«Οι χώρες – μέλη της ΕΕ έχουν αρνηθεί ένα κούρεμα και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Οσο περισσότερο κοιτά κανείς τα νούμερα, τόσο περισσότερο δείχνει να εξάγεται αυτό το συμπέρασμα» είπε ο κ. Κοστάντσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου