Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ανέκδοτο: Ο Τσίπρας θα χτυπήσει την διαπλοκή με τον Φλαμπουράρη
Τα βέλη της εναντίον του Αλέκου Φλαμπουράρη έστρεψε μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητα στην Ομόνοια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα υπονοώντας ότι τον τοποθέτησε επικεφαλής της Α’ Αθήνας παρέχοντάς του με τον τρόπο αυτό «βουλευτική ασυλία» σε ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές περιπέτειες ενώ υποστήριξε πως «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες».

Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε το «αρχηγικό» προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ηγέτης είναι αυτός που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού» ενώ χαρακτήρισε όλα τα πρόσωπα της «αυλής» του κ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενους και υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη αλλά και την διάθεση να χτυπήσει την διαπλοκή.

«Ο εκλογικός συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόθυμο επιτελείο Μαξίμου που μπορεί να διαλύσει την Αριστερά για λίγες ημέρες εξουσίας» είπε η κα. Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει «αυτό το σύστημα εκμεταλλεύεται την εκλογική λίστα.

Εκμεταλλεύεται ότι στις εκλογές ο πολίτης δεν βάζει «σταυρό». Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί την εκλογική νομοθεσία που κάποτε καταγγέλλαμε για να βαφτίσει εκλεγμένους τους δοτούς και να περιβάλει με βουλευτική ιδιότητα και ασυλία όλο το κυβερνητικό επιτελείο που δεν εκλέχθηκε από τον λαό αλλά φιγουράρει πρώτο στις λίστες, πάνω από τους εκλεγμένους.

Υπενθυμίζεται ότι «δοτό» έχει αποκαλέσει τον κ. Φλαμπουράρη καυτηριάζοντας το γεγονός ότι από εξωκοινοβουλευτικός υπουργός τοποθετήθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας μπροστά από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που το δικαιούταν με βάση τους «σταυρούς» που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Αναφερόμενη δε στο «καραμπινάτο» ασυμβίβαστο του κ. Φλαμπουράρη καθώς ως υπουργός διατηρούσε παράλληλα την μετοχική του σχέση με εταιρεία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου αλλά και κατ επέκταση στην «σκαστή» παραβίαση του Συντάγματος υπενθύμισε μια ακόμα υπόσχεση του κ. Τσίπρα ότι δηλαδή «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος».

«Μας λένε ότι μπορεί να έφεραν μνημόνιο αλλά θα συγκρουστούν με την διαπλοκή. Το ίδιο είχαν πει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου όταν έκρυβαν την λίστα Λαγκάνρτ στα συρτάρια τους και αξιοποιούσαν τον υπόδικο σήμερα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ» ανέφερε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας;
Μήπως με τον κ. Φλαμπουράρη που βλέπει το ματς δίπλα- δίπλα με ολιγάρχες; Μήπως με τον κ. Παππά που δεν έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων ή μήπως με τον κ. Δραγασάκη που ως υπεύθυνος για τις τράπεζες άφησε άθικτες τις διοικήσεις των τραπεζών;»

«Την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και χρησιμοποιούν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους πομπές. Δεν θα την δώσουν εκείνοι που ετρεχαν στα ΑΤΜ της βουλής όταν η βουλή ψήφιζε για το δημοψήφισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου