Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μπροστά η Ν.Δ. με 1,4% (!) 48 ώρες πριν τις κάλπες



Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑδείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜΕΤRISI» που δημοσιεύει αύριο ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ενώ η Ν.Δ. υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα προς τις κάλπες, τα βλέμματα συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι ενώ κρίσιμα συμπεράσματα προκύπτουν από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων και τις συσπειρώσεις όπου παραμένει μεγάλη η «πληγή» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 1,4% και συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6% ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7% ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%. Σε απόσταση αναπνοής η Ενωση Κεντρώων με 3,1% ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,7%.



Πολλά θα κριθούν από την οριστική επιλογή του 18,5% των ερωτώμενων οι οποίοι αν και δηλώνουν την πρόθεση ψήφου ενός εκ των κομμάτων δεν εκφράζουν τη βεβαιότητα για την επιλογή τους. Κρίσιμη παράμετρος είναι και το ποσοστό 11,7% της συνολικής αδιευκρίνιστης ψήφου, των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας, σχηματίζεται κατά 36,9% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου 2015 και κατά 30,1% από ψηφοφόρους που είτε απείχαν είτε δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Η Ν.Δ. παρουσιάζει συσπείρωση 84,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραμένει αποσυσπειρωμένος με 66,8%. Το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. «παίρνει» ποσοστό 20,9% από τους ΑΝΕΛ, 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης πήρε «κεφάλι» από τον κ. Τσίπρα, στον απόηχο του ντιμπέιτ και συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% έναντι 31,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου