Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία


Σαμαράς-συνάντησηΔΗΛΩΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ                                       Δήλωση - μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συμφωνία με την τρόικα τόνισε ότι μπαίνουμε πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης και της σταθερής οικονομίας...

όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περισσότερες δόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα ανακουφίσουν τους ασθενέστερους, ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της Δεη από το 2014 ενώ παράλληλα θα είναι ο χαμηλότερος της Ευρώπης».
Προσέθεσε ότι: «Θα εξεταστεί η μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών π.χ. στην εστίαση. Με την αποκλιμάκωση της φορολογίας και τις περισσότερα δόσεις στα δάνεια θα ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά ενώ ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους».
Έκανε λόγο για αναβάθμιση του Δημοσίου: «Για κάθε έναν που αποχωρεί θα προσλαμβάνεται ένας νέος, ταλαντούχος και άξιος».
Είπε επίσης, ότι «Η  έκθεση της τρόικας επισημαίνει ρητά ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της και το πρώτο τρίμηνο του 2013 πάει καλύτερα» και προσέθεσε: «Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επιτυγχάνεται ρευστοποίηση της αγοράς. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν αλλά πλέον η Ελλάδα παρουσιάζεται θωρακισμένη από κάθε άποψη. Τώρα άλλες χώρες απειλούνται με κούρεμα. Στόχος μας παραμένει να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια και να παραμείνουμε στο ευρώ. Για πρώτη φορά ο πληθωρισμός είναι χαμηλός. Η κατάσταση και η ψυχολογία αλλάζει. Σε λίγο η Ελλάδα θα είναι μια Ελλάδα ισχυρή, ανταγωνιστική που δίνει προοπτική στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους. Χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου