Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συμφωνία Σαμαρά -Τρόικα για επίορκους


μαξίμου-σαμαρας
«ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 
Mε αργά αλλά σταθερά βήματα φαίνεται πως γίνεται η προσέγγιση της κυβέρνησης και της Τροικάς για τις αποχωρίσεις στο δημόσιο. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι πάρθηκε απόφαση για την απόλυση των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο...
με την τρόικα να συμφωνεί στην αντικατάστασή τους από ισάριθμους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πολιτική του βούληση να προχώρησει σε άμεσες απολύσεις των επίορκων και την αντικατάστασή τους. Κυβερνητικά στελέχη μάλιστα διευκρινίζουν ότι δεν χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση καθώς επαρκεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.
Ο πρωθυπουργός έχει συνομιλίες με τους δύο αρχηγούς για το θέμα και φαίνεται ότι κατ'αρχήν έχουν συμφωνήσει στο να φεύγει ένας επίορκος και ένας καινούριος υπάλληλος να έρχεται.
Επίσης ο κ. Σαμαράς εξήγησε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για λήψη νέων μέτρων ακόμα και αν υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους για τη διετία 2013-2014.
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην απαίτηση για αναγκαστική αποχώρηση 20.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2013.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας και τη συνταξιοδοτική ωρίμανση.Ο Φώτης Κουβέλης στη συνομιλία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, μετέφερε στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να εμμείνει στα όσα έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, να προωθήσει το σχέδιο Μανιτάκη και όχι να το υπονομεύει διότι δεν μπορεί, όπως αναφέρουν στην Αγίου Κωνσταντίνου να γίνει αναγκαστική αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων που δεν υπόκειται σε θεσμικές διαδικασίες. Μάλιστα, στη ΔΗΜΑΡ, θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για να πειστεί η τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου