Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Μαραθώνιο-τρόμου


Μαραθώνιος-βομβιστική-επίθεση«ΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ»                                                    Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων, θεατών και αθλητών για τη συντονισμένη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα (τοπική ώρα) στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης...

Ο Καναδός δρομέας Μάικλ Μίτσελ μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters περιέγραψε αυτό που είδε ο ίδιος από τη γραμμή του τερματισμού ως μια «ογκώδη έκρηξη» με καπνό που έφθανε τα 15 μέτρα ύψος, τονίζοντας πως «όλοι φρίκαραν».
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός θεατή, του Τζον Ρος, ο οποίος είπε πως «ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου». «Εβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία», πρόσθεσε ο Ρος που βρισκόταν δίπλα από τη γραμμή του τερματισμού.
Χαρακτηριστική του χάους που επικράτησε είναι και η μαρτυρία της ρεπόρτερ της εφημερίδας Μπόστον Χέραλντ, Ρέιτσελ Φοξ, που κάλυπτε δημοσιογραφικά την εκδήλωση: «Ανθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα...».
Μάλιστα ομολόγησε ότι στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο...«εορταστικό» χάπενινγκ. «Νόμιζα ότι η έκρηξη ήταν στο πλαίσιο της γιορτής. Μετά είδα τον καπνό. Ξαφνικά ένιωσα να τρέμει το έδαφος και μετά έγινε ησυχία για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη. Τότε η αρχική μου σκέψη εξαφανίστηκε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά...», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου