Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μητσοτάκης: Ήμουν με τη Θάτσερ μια μέρα πριν να «πέσει»!


Μητσοτάκης-θάτσερ
Η ΘΑΤΣΕΡ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ                                                  Η εκλιπούσα πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, είναι από τους πολιτικούς που αποτέλεσαν πρότυπο ηγέτη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...
Ο ίδιος, ο οποίος είχε πολύ στενές μαζί της, μίλησε για εκείνην και αποκάλυψε στο MEGA πως την παραμονή της ανατροπής της, ήταν μαζί της στις Βρυξέλλες.
«Η Θάτσερ ήταν από τις πολιτικούς που έγραψαν ιστορία. Σφράγισε τον αιώνα που πέρασε με την προσωπικότητά της. Ένα πράγμα που μπορεί κανείς να σημειώσει είναι ότι υπήρξε η πρώτη Ευρωπαία πολιτικός που κατάλαβε το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης που ήταν να γίνει ανταγωνιστική στο μεγάλο ανταγωνιστικό κόσμο με τις καινούριες χώρες που αναπτύσσονται και μπαίνουν στο παιχνίδι. Δεν έσωσε μόνο την Αγγλία από την παρακμή και της έδωσε καινούριο γόητρο και αυτοπεποίθηση. Βοήθησε την Ευρώπη να βρει μια πολιτική», είπε μιλώντας στο Mega ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Τόνισε επίσης ότι «Σήμερα η πολιτική της Θάτσερ είναι αυτή που κυριαρχεί στην Ευρώπη και εφαρμόζεται και από αυτούς ακόμη που την υβρίζουν».
Είπε επίσης ότι της είχε υποχρέωση αφού:  «Όταν στις εκλογές του 1985 έγινε αυτή η συκοφαντική επίθεση εναντίον μου από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη Στάζι –ήθελαν να με παρουσιάσουν σαν συνεργάτη των Γερμανών- οι Βρετανοί με επικεφαλής την Θάτσερ οργάνωσαν μια ειδική εκδήλωση η οποία πολύ με τίμησε και κατά κάποιο τρόπο υπήρξε η απάντηση στην συκοφαντία».
Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας ήταν την παραμονή της ανατροπής της από το Συντηρητικό Κόμμα.
«Την παραμονή ήμασταν μαζί στις Βρυξέλλες μαζί με άλλους ηγέτες. Μας επιβεβαίωσε ότι κάτι συμβαίνει αλλά μας είπε να μην ανησυχούμε. Έφυγε και δυστυχώς ''έπεσε''. Ήταν η τελευταία επαφή την οποία είχα μαζί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου