Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πρωτοφανή επεισόδια στην Ιερισσό


αστυνομικό-τμήμα-ΧαλκίδαΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ                                                             Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού στη Χαλκιδική...

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο υπόπτων για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με άρθρο του seleo.gr, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα στον Πολύγυρο στις 08.00 το πρωί.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες της εισόδου, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. Σύμφωνα με άρθρο του thesstoday.gr, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν, σπάζοντας την είσοδο του πρώτου σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μπροστά στα μέλη της οικογένειάς του.
Στο δεύτερο σπίτι οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα με μια κλωτσιά, προχωρώντας στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.
Η έφοδος της Αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με δεκάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού, την ίδια ώρα που ηχούσαν οι καμπάνες της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη.
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του soshalkidiki.wordpress.com το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού παραμένει κλειστό, την ίδια στιγμή που εξαγριωμένοι κάτοικοι πραγματοποίησαν επιδρομή εντός του χώρου, καταστρέφοντας ό, τι βρήκαν μπροστά τους.
Η εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού στο νομό Χαλκιδικής έχει χωρίσει στα δύο τον τοπικό πληθυσμό, με τη μια πλευρά να υποστηρίζει ότι αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την άλλη να εστιάζει την προσοχή της στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες σε μια περιοχή, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της στις τουριστικές επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις της Αστυνομίας.
[video width="500" height="400" id="8qUP5fgpbbc" type="youtube"]
Η ΕΛ.ΑΣ  γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον ανακριτή πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ.
Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν στις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών.
Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κώδικα ποινικής δικονομίας.
Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα προκάλεσαν φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου