Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κλειστές μέχρι 2 Απριλίου οι Τράπεζες της Κύπρου;


τραπεζες-απριληςΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Στάσιμα παραμένουν τα πράγματα όσον αφορά τις Κυπριακές τράπεζες της Μεγαλονήσου. Με την ερχόμενη Δευτέρα να είναι αργία, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και αυτή τη βδομάδα ώστε να ανοίξουν από την ερχόμενη Τρίτη...
, ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά το κούρεμα των καταθέσεων.
Ενώ αρχικά υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο υπολογισμός θα γίνει ανά φυσικό πρόσωπο, τώρα υπάρχουν ερωτήματα.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τους κοινούς λογαριασμούς και εάν θα αναγνωριστούν σε κάθε φυσικό πρόσωπο 100.000 ευρώ ή εάν τελικά τα 100.000 ευρώ που δεν θα πειραχτούν θα υπολογιστούν ανά λογαριασμό.
Όπως αποκαλύφθηκε χθες και πλέον είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν την ίδια άποψη, είναι πλέον πιθανό τα προβλήματα να μην έχουν ξεπεραστεί ως σήμερα το βράδυ με αποτέλεσμα αύριο να μην είναι έτοιμο το σύστημα για να ανοίξει.
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν μάλιστα ότι ακόμη και εάν σήμερα ανακοινωθεί το ποσοστό κουρέματος και πάλι το σύστημα δεν θα είναι έτοιμο να ανοίξει αύριο.
Πολλοί μάλιστα λένε ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν ούτε και την Παρασκευή γεγονός που θα σημάνει ένα ακόμη πενθήμερο χωρίς τράπεζες καθώς στην Κύπρο τη Δευτέρα είναι αργία και έτσι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 2 του μηνός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου