Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως υπάρχουν Γερμανοί... φιλέλληνες!


ελλάδα_γερμανία
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ HILDEN ΔΩΡΙΣΑΝ 6.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!
Ο τίτλος μοιάζει σχεδόν αντιφατικός αλλά τελικά οι Γερμανοί δεν είναι και τόσο ανθέλληνες... ή τουλάχιστον όχι όλοι! 

Σύμφωνα με το metrogreece.gr, οι δημότες της πόλης Hilden, προέβησαν σε μια κίνηση γεμάτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη, καθώς με δική τους πρωτοβουλία, μάζεψαν συνολικά 8.000 ευρώ και τα δώρισαν σε ελληνικά ιδρύματα!
Η ιδέα ανήκε στη Γερμανίδα κ. Κραλ, η οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά τη χώρα μας και κατά την τελευταία της επίσκεψη σοκαρίστηκε από τις εικόνες των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, εσπευσε να δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook με τίτλο «Hilden Hilft Girecheland» (Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα), η οποία γνώρισε μεγάλη απήχηση στους Γερμανούς δημότες, με τους ενδιαφερόμενους μάλιστα να μαζεύουν χρήματα σε κουτιά!
Ήδη 2.500 ευρώ προσφέρθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας - Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά για τη θέρμανση του κτιρίου, ενώ στις αρχές Μαρτίου η κυρία Κραλ αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση των ιδρυμάτων, καθώς και να διαθέσει όλο το χρηματικό ποσό και τα είδη που κατάφερε να συλλέξει!
Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες αντι-Γερμανοί και οι Γερμανοί ανθέλληνες, που με το ζόρι έχουν βαλθεί να περάσουν το μήνυμα πως οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν και πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε αντιπαλότητα και έχθρα. Ας μάθουν πως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου