Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Κόλαφος η έκθεση των "Αδιάφθορων" για το Δημόσιο


ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ-ΜΑΪΜΟΥ
Κόλαφος το πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώνει...
 υπαλλήλους με «πτυχία – μαϊμού», άλλους που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, ακόμη και υπαλλήλους καταδικασμένους για κακουργηματικές πράξεις, οι οποίοι, ωστόσο, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.
Στο πόρισμα καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο, πόρισμα το οποίο, μάλιστα, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής», κατά τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν μεταξύ άλλων εντοπιστεί:
-Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.
-Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.
-Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες».
-Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες, οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν ότι γραφεία όπου θα έπρεπε να εργάζονται υπάλληλοι ήταν άδεια, αλλά και κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως όσον αφορά εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου