Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιράν εναντίον Argo

argoΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Πολιτικά κίνητρα πίσω από τη βράβευση της ταινίας «Argo» ως καλύτερης ταινίας της χρονιάς βλέπουν τα κρατικά ιρανικά μέσα ενημέρωσης...

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Mehr και Fars, η πολιτική διάσταση της βράβευσης έγινε φανερή όταν η Μισέλ Ομπάμα παρουσίασε και ανακοίνωσε το νικητή της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Τα δύο πρακτορεία αναρωτήθηκαν γιατί κάτι τέτοιο «συνέβη μόνο όταν μια αντι-ιρανική ταινία βραβεύεται» την ώρα που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν ενώ το πρακτορείο ISNA από την πλευρά του, έκανε λόγο για καθαρά μη πολιτικά κριτήρια στα Όσκαρ, επιλέγοντας έτσι την ειρωνεία για να σχολιάσει τη νίκη της ταινίας του Μπέν Άφλεκ.
Ο υπουργός Πολιτισμού του Ιράν, κ. Μοχάμεντ Χοσεϊνί, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “η ταινία δεν άξιζε ούτε από καλλιτεχνική αλλά ούτε και από τεχνική άποψη τα βραβεία που κέρδισε και οι λόγοι για τους οποίους βραβεύτηκε ήταν αντι-ιρανικοί” και πρόσθεσε πως “η ταινία είναι μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας και επιβολής της άποψης των ΗΠΑ”.
Να σημειωθεί ότι το Ιράν έχει επισημάνει ότι και οι προηγούμενες διακρίσεις του “Argo” είχαν πολιτικά κίνητρα και ετοιμάζει την  αντεπίθεσή του στην εν λόγω ταινία με μια δική του υπερπαραγωγή με τον τίτλο «Joint Command» και θέμα τα γεγονότα της περιόδου 1979-80, αλλά και τη μυστική επιχείρηση που οδήγησε στη φυγάδευση από το Ιράν έξι Αμερικανών διπλωματών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου