Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σκάνε βόμβες για… ειδικό δικαστήριο στη λίστα Λαγκάρντ!

ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Οργιάζουν οι φήμες για το πραγματικό περιεχόμενο της δεύτερης λίστας που έστειλαν οι Γάλλοι στην Ελλάδα. Η πρώτη λίστα, η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ είχε παραδοθεί το 2010 και αφού πέρασε σε διάφορα χέρια χάθηκε για να δημοσιευθεί από τον Κώστα Βαξεβάνη και να ακολουθήσει ο γνωστός σεισμός.

Η δημοσίευση είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία και να ζητηθεί εκ νέου από τη Γαλλία στην οποία πια δεν είναι Υπουργός η  κ. Λαγκάρντ η οποία και είχε παραδώσει την πρώτη λίστα.

Ήρθε η νέα λίστα και οργιάζουν οι φήμες για το αν περιέχει διαφορετικά ονόματα από την αρχική και άρα θα υπάρξουν ποινικά αδικήματα και αναζήτηση εκείνων που αλλοίωσαν τη λίστα.

Κατά τις φήμες υπάρχουν 600 νέα ονόματα.

Οι δικές μας πληροφορίες είναι πολύ διαφορετικές. Η διαφορά από την λίστα που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης είναι μικρή και τα ονόματα που διαφέρουν μετριούνται στα δάχτυλα.

Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στο «υλικό» των ονομάτων και προκύπτει όργιο ποσών.

Κατά τις πληροφορίες μας κόσμος προετοιμάζεται για την πτέρυγα «επωνύμων» του Κορυδαλλού και καθόλου τυχαία δεν ήταν η σύλληψη του επιχειρηματία Λαρευντιάδη λίγες ημέρες πριν. Το γιατί συνελήφθη και ποια στόχευση υπηρετείται με τη σύλληψή του ακόμα δεν είναι ευδιάκριτο .Για να ανοίξουν στόματα με τη σύλληψη η μήπως για να φοβηθεί και ο ίδιος και να κλείσουν στόματα;

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες προκύπτει διακίνηση τεραστίων ποσών από ένα συγκεκριμένο όνομα μεγαλοεπιχειρηματία ,ο οποίος σχετίζεται με ΜΜΕ και μάλιστα βρίσκεται πίσω από άγριο κυνηγητό δημοσιογράφων προκειμένου να κλείσουν στόματα και ει δυνατόν να σταματήσει η διαδικασία.

Βόμβες επίσης αναμένονται και από το άνοιγμα of shore εταιρειών που αναφέρονται στη λίστα.

Πηγές που γνωρίζουν λένε ότι το πραγματικό περιεχόμενο της λίστας μπορεί να ανατρέψει την πολιτική σκηνή της χώρας, όπως προέβλεψαν οι NEW YORK TIMES.

Συνταγματολόγος και μέλος της Βουλής με μεγάλη πείρα και σε υπουργικά έδρανα μας είπε ότι πιθανότατα είναι να υπάρξει και Ειδικό Δικαστήριο με ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας και ο μόνος προβληματισμός που υπάρχει τώρα είναι αν στη Βουλή θα γίνει Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή η κατ ευθείαν προανακριτική με προσδιορισμό προσώπων που πιθανόν αλλοίωσαν τη λίστα όχι μόνο ως προς τα ονόματα αλλά κυρίως και στην απόκρυψη αναλυτικών πληροφοριών για τα ονόματα που περιέχονται.

«Είναι σαφές πάντως ότι ήταν κοινή κρυψώνα μαύρου χρήματος προσώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους γιατί πίστευαν ότι το να κρατάει ο ένας τον άλλο ήταν εγγύηση ότι δεν προδώσει κανείς το βρόμικο μυστικό. Είναι φανερό όμως ότι δεν υπολόγισαν τον Φαλσιανί και τις κρατικές υπηρεσίες μεγάλης δύναμης που κρύβονταν πίσω του» μας είπε πηγή από την …καρδιά της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου