Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σαφές μήνυμα Σαμαρά με πολλούς αποδέκτες…


«ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ»
Την απόφαση να προχωρήσει η κυβέρνηση το έργο της και να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο σχεδιασμός, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός στους στενούς του συνεργάτες, μετά τον έντονο προβληματισμό που έχει προκύψει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει...
της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου των νέων μέτρων και μετά από την «έγκριση με διαρροές»  του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα, το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στους στενούς του συνεργάτες ήταν σαφές : «Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω».

«Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω αυτή τη στιγμή; Ή το πακέτο θα περάσει από τη Βουλή για να σωθεί η χώρα ή η χώρα θα βουλιάξει» έλεγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν που θα οδηγηθεί η χώρα και ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν δεν ψηφιστεί το πακέτο» αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθούν και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης, στο πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών.

Το πολυνομοσχέδιο θα αποτελείται από ένα και μόνο άρθρο και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή, ενώ θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου