Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ το πονάω…


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ το πονάω (..). Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. ‘’Αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι’’ μου λέει ο κόσμος...
Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός έκανε λόγο για κενό στη δημοκρατική παράταξη, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς». Παράλληλα, δήλωσε ευθέως ότι η ηγεσία του έχει μεγάλη ευθύνη και ότι τίθεται θέμα ύπαρξής του κόμματος.
Σε κομματικό επίπεδο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έγινε εσωτερική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, καταργήθηκαν τα όργανα και δεν γίνεται εσωτερική σύνθεση.

Σε πολιτικό επίπεδο τόνισε ότι φάνηκε ήδη από τις αρχές της νέας κυβέρνησης η αλλαγή πολιτικής -και του ΠΑΣΟΚ- όσον αφορά την πολιτική διαπραγμάτευση. «Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή όχι μόνο αδυναμία» δήλωσε» επισήμανε.
«Δεν έπρεπε να ‘ρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε• σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή» δήλωσε.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι το συνεχές δίλημμα περί της σωτηρίας της χώρας ή της καταστροφής είναι φαύλος κύκλος που φέρνει τη χώρα κοντύτερα στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου