Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Stern: Η Κίνα υποστηρίζει την Ελλάδα


ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern, ο δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας, προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας.


Η συμμαχία της Ελλάδας με υπερδύναμη Κίνα τρομάζει την Ευρώπη, ενώ το Stern σημειώνει την αλλαγή στάσης της Γερμανίας, αμέσως μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα τα τέλη Αυγούστου.

Μάλιστα, ο Jörges αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρών πολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν».

Ακόμα, ακούγεται έντονα πως ο Κινέζος πρωθυπουργός Τζιαμπάο, απείλησε την καγκελάριο της Γερμανίας: «Έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του περιοδικού περιοδικό «η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την “πύλη της στην Ευρώπη”, με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο “δρόμο του μεταξιού” για το παγκόσμιο εμπόριο».

Άλλωστε, το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο αφού η επένδυση στο Λιμάνι του Πειραιά, μάλλον είναι μόνο η αρχή…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου