Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Εγκαταλείπει» την Ελλάδα η... αμαρτωλή HSBC;


ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Να «εγκαταλείψει» την ελληνική αγορά φαίνεται πως αποφάσισε η λονδρέζικη τράπεζα HSBC, η οποία εμπλέκεται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, καθώς βοηθούσε χιλιάδες Έλληνες να φοροδιαφύγουν...
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr μετά το σάλο που ξέσπασε στη χώρα μας, η τράπεζα ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα υποκαταστήματα της σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που θα φέρει στην ανεργία 600 εργαζόμενους.
Ερώτημα παραμένει και το τι θα γίνει με τις καταθέσεις στο ελληνικό τμήμα της HSBC , αλλά και με τα προϊόντα που κατέχουν οι Έλληνες πελάτες τους.Η HSBC μπήκε στην ελληνική αγορά το 1981, ενώ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δικαιοσύνη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με τη λίστα Φαλσιανί, του πρώην υπαλλήλου της τράπεζας που γνωστοποίησε τις καταθέσεις μαμούθ φοροφυγάδων από όλο τον κόσμο.
Ο Όμιλος HSBC έχει εξαπλωθεί και εδραιωθεί από το 1865 σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Αφρική. Έχει την ισχυρότερη παρουσία στις αναδυόμενες αγορές και σε χώρες που αποτελούν στρατηγικά σημεία στοv χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας. Διαθέτει 7.500 σημεία εξυπηρέτησης σε περισσότερες από 80 χώρες και 89 εκατομμύρια πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου