Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Σε «κατάσταση μέγιστης καταστροφής» η Νέα Υόρκη

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βιβλικές καταστροφές σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη με τους νεκρούς αυτή τη στιγμή να έχουν ανέλθει στους 16, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών...

Η καταιγίδα και όχι τυφώνας όπως έσπευσαν να πουν πολλοί, ονόματι «Σάντι» σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.
Εδώ και ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από τρεις πόλεις της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ καθώς φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν τα πάντα. Το CNN μεταδίδει πως γίνεται εκκένωση.
Το φράγμα έσπασε, πλημμυρίζοντας τις πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.
Σύμφωνα με την Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν, οι τρεις πόλεις αφανίστηκαν από τις πλημμύρες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής”. Αυτό σημαίνει πως για τους πληγέντες σε Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς είναι προσβάσιμα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια.
Όλα αυτά ενώ περισσότερα από 6 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι. Το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει ρεύμα.
Η διακοπή ρεύματος οφείλεται, σε ένα βαθμό, και στην έκρηξη σε υποσταθμό της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.
Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, οπου ήδη έχουν καταστραφεί 50 σπίτια. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Το κόστος των ζημιών στις ανατολικές πολιτείες της Νέας Υόρκης υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου