Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα Σάντι


ΦΩΤΟ
Συνολικά 94 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του διεθνούς πρακτορείου Associated Press. Από το σύνολο των θυμάτων, οι 29 ήταν στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν στην Τζαμάικα, τις Μπαχάμες, την Αϊτή, την Κούβα και την Δομινικανή Δημοκρατία.

Η στάθμη των υδάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σταθμούς του μετρό και βυθίζοντας στο σκοτάδι ένα μεγάλο τμήμα του νότιου Μανχάταν.
Την μεγαλύτερη καταστροφή έχει υποστεί η πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία με απόφαση του αμερικάνου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής».
Λίγες ώρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα περισσότερα από 8 εκατομμύρια επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μαϊκλ Μπλούμπερκ, δήλωσε ότι μόνο στη Νέα Υόρκη έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 750 χιλιάδες καταναλωτές και σημείωσε ότι η πόλη θα μείνει χωρίς μετρό για 3 έως 4 ημέρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικάνικων αρχών οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο των λεωφορείων, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως την Τετάρτη.
Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούν οι ΗΠΑ από το πέρασμα του τυφώνα δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, ωστόσο η εταιρεία Eqecat εκτιμά πως θα ανέλθει σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου