Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Μόνος εχθρός μας ο διχασμός


ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Σε δυο λέξεις εστίασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παρουσία του Καρόλου Παπούλια..., πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-13», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε δυο λέξεις: πίστη στις δυνάμεις μας -δηλ. όχι στη μοιρολατρία- και ενότητα -δηλ. όχι στην καχυποψία. Ο μόνος εχθρός που μπορεί να μας νικήσει είναι η διχόνοια και σήμερα, υποστήριξε, υπάρχουν σημάδια διχασμού, από εκείνους που κερδοσκοπούν πάνω στην καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να πολεμήσουμε τη διχόνοια που μας διαπερνά, σημειώνοντας πως «έχουν αλλάξει πολλά, πρέπει να αλλάξουν περισσότερα».
«Δίνουμε αγώνα για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της υπανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως πριν λίγο καιρό μας είχαν όλοι ξεγραμμένους και κανείς δεν πίστευε πως θα παραμείνουμε στο ευρώ.
Ως λαός έχουμε τεράστιες δυνάμεις μέσα μας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα είναι να πολεμήσουμε τη διχόνοια που μας διαπερνά».
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούν κάποιοι στο όνομα της πατρίδας να νοσταλγούν τους δυνάστες του ελληνικού λαού. Πρέπει να πούμε «όχι» στον φασισμό», τόνισε ο Α. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου