Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα και τύπος στα σούπερ μάρκετ

ΜΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΟΤΕΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Βρεφικό γάλατσιγάραεφημερίδες και περιοδικά θα πωλούνται πλέον και στο σούπερ μάρκετ με νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης...

Ταυτόχρονα θεσπίζει το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζουν από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εφόσον αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκόρδας τόνισε πως θα νομοθετήσει εκ νέου την πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από άλλα καταστήματα και δεν θα είναι αποκλειστικότητα των φαρμακείων. Ωστόσο υπενθυμίζεται πως οι φαρμακοποιοί είχαν μπλοκάρει μέσω ΣτΕ την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα από τη στιγμή που το βρεφικό γάλα κατέβηκε από τα ράφια του σούπερ μάρκετ το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι τιμές του πήραν και πάλι την ανηφόρα και η μείωση του 20% που είχε γίνει, εξαφανίστηκε.
Ο κ. Σκόρδας επεσήμανε ότι έρχονται αλλαγές και στην πώληση καπνικών προϊόντων, εφημερίδων και περιοδικών, αφού, όπως επεσήμανε, έρχεται και η άρση των περιορισμών που υπήρχαν για το επάγγελμα του καπνοπώλη και πλέον οι καπνιστές θα τα βρίσκουν και στα σούπερ μάρκετ, με την προϋπόθεση να εφαρμόζονται οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας
Θα ξεκινήσει και η διάθεση εφημερίδων και περιοδικών από σούπερ μάρκετ και πλέον δεν θα χρειάζεται να υπάρχει ξεχωριστή άδεια και ο Τύπος να πωλείται από διαφορετικό χώρο, εκτός καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου